Perfekt sminke for Valentine's Day: Slik legger du «smokey eyes»

Agnes smokey eyes

Skal du på date i kveld - eller kanskje du og danse med venninnene? MinMote guider deg steg for steg til den mest sexy sminkeklassikeren: Sotede øyne.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
Agnes smokey eyes

SMOKEY EYES: MinMotes faste bidragsyter Agnes Lovise Haugen viser denne uken hvordan du sminker sotede øyne, en look som er perfekt til den vårlige festsesongen. Foto: Agnes Lovise Haugen

Agnes smokey eyes

STARTEN: Slik var utgangspunktet før Agnes begynte å legge skygge på øyelokket. Foto: Agnes Lovise Haugen

Agnes smokey eyes

MIDTVEIS: Her ser du hvordan Agnes har lagt ulike fargenyanser for å skape sotede øyne. Foto: Agnes Lovise Haugen

Sotede øyne er perfekt til spesielle anledninger, og hvilken dag er vel bedre til å prøve seg på litt sexy sminke enn selveste Valentine's Day? Sotede øyne, eller «smokey eyes» som mange bare bruker, er en gjenganger på den røde løperen hos kjendisene - men det betyr ikke at du ikke kan få det til hjemme!

Sent ute med gaven? Se om du finner noen tips til han her, eller henne her.

Først og fremst: Det finnes store variasjonsmuligheter. Dersom du vil skape et hardt uttrykk kan du bruke en sort skygge, men om du vil gå for en mykere stil kan du bytte til en mørk brun farge. Husk at nøkkelen for et fint resultat er å duse ut kantene nøye.

Velger du en mørk og kraftig øyenskygge, er det fint med oppsatt hår, slik at øynene kommer ekstra godt fram. Vil du flette håret, bør du sjekke denne guiden.

Slik gjør du det steg for steg:

Steg 1: Legg en øyenskyggebase fra vippene og helt opp til brynet. Påfør den også under den nedre vippekanten.
Steg 2: Bruk en matt farge som er enten i samme farge som huden din, eller et par toner mørkere og lagg den i globalen og dus den godt ut. Denne fargen skal gjøre det lettere og duse ut de mørkere fargene senere, og fungerer som en slags overgansrfarge mellom huden og øyenskyggene.
Steg 3: Legg en middels mørk brunfarge på lokket og helt opp til globalen.
Steg 4: Legg en mørk matt brun skygge i globalen og på den ytterste delen av øyelokket og dus den godt ut. Om fargen ikke blir sterk nok kan du gå over den flere ganger, men pass påå alltid duse ut kantene.
Steg 5: Legg en matt svart skygge som en tykk eyeliner langs vippene og i den ytre V ( den ytterste delen av globalen og øyelokket) Dus den ut og repeter om du vil ha den sterkere.
Steg 6: Legg den mørkebrune skyggen under øyet og den sorte på den ytterste delen under øyet.
Steg 7: Legg en sort blyantliner på våtkanten oppe og nede for å gjøre looken mer intens. Legg så en lys skimret farge i øyekroken for å lysne opp.
Steg 8: Dekk vippene godt med maskara og bruk løsvipper om du vil. Så er looken ferdig!
Avslutning: For å matche øynene kan du bruke en dus leppestift og gi kinnene glød med en litt shimret blush.
Publisert:

Finn mer innhold om: