«Maskara-cocktailing» skal ta vippene til nytt nivå

Kan det å blande maskaraer være løsningen for lekre vipper? Ekspertene er delt, men har et ess i ermet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Å finne den perfekte maskaraen kan være vanskelig. Det finnes hundrevis av alternativer, som alle lover forskjellige ting.

Lengde, volum, må ikke drysse, må separere vippene, må gi nok effekt, må være enkel å fjerne – kravene er mange.

Nå kan det se ut til at TikTok har funnet løsningen for å skape den helt perfekte maskaraen, nemlig maskara-cocktailing.

Enkelt forklart går dette ut på at man kombinerer ulike maskaraer med ulike egenskaper, for å få et resultat som er helt tilpasset dine ønsker. På denne måten kan du for eksempel bruke en maskara for lengde, og en annen for volum på samme tid for å oppnå ditt perfekte resultat.

MASKARA-COCKTAIL: Her har undertegnede brukt to ulike maskaraer, en for lengde og en vannfast for volum.

Make-up-influencer og makeup-artist Helle «HelleBeauty» Nordby har over 80.000 følgere på Instagram. Hun mener trenden kan ha noe for seg.

– Jeg har tidligere brukt to maskaraer fast, for å få både lengden og volumet.

– Hvis du sliter med at vippene «faller» i løpet av dagen kan man bruke favoritt-maskaraen sin, og avslutte med en vannfast maskara til slutt. Dette hjelper på å holde bøyen og gjør at maskaraen ikke smitter av, råder hun.

Test: Lever TikToks maskarafavoritt opp til forventningene?

Ikke stress

Når vi tenker på det, er det mange ganger vi har piffet opp vippene med et ekstra lag. Noen ganger oppleves en ny maskara som for våt, og en annen må til for å separere vippene, mens en hverdagsfavoritt kanskje ikke helt gir dramatisk nok effekt til fest.

Nettstedet Refinery29 skriver at man må prøve seg frem for å finne cocktailen som passer perfekt til dine vipper, men at denne TikTok-trenden gjør at man kan få sitt ultimate vippe-resultat.

For å oppnå et resultat som ikke bare blir klin, handler det om å påføre få lag av hver maskara, og la dem samarbeide.

Makeup-artist Linda Wickmann, som er eier av LW school of make-up og LW.agency, sier til MinMote at dette er et triks hun har brukt i alle år. Selv har hun alltid to til tre maskaraer i sitt sminkesett.

– Når jeg bygger opp med forskjellige mascaraer bruker jeg alltid den tynneste formularen som lager lengde og deretter bygger jeg opp med en som har med volum og tykkelse.

– Det viktigste er å ha god tid, ikke stress for da kan det lett bli søl og klumper.

Skeptisk

Selve TikTok trenden dukket først opp hos sminkeprodusenten L’Oréal, etter at deres maskaraklassiker «Telescopic» gikk viralt.

Influencer Chioma Anugweje mener det kan slå tilbake mot merker om de oppfordrer til å bruke flere produkter, og at man kan finne maskaraer som alene gir resultatet man ønsker.

– Finn heller en maskara som gjør alt. Dette er sløsing med både produkt og penger, sier hun.

– Det finnes mange maskaraer på markedet som skal gi både lengde, volum og samtidig separere vippene.

Anbefaler vippetang

Om du er ute etter å ta vippene til nye høyder, er vippetangen både Wickmann og Nordbys viktigste våpen.

– Dette prepper vippene og separerer de også slik at påføringen blir lettere og penere, sier Nordby.

– Å bruke vippetang gir alltid gir det beste resultatet, sier hun og råder til å se på ulike vippetenger fordi de har ulike buer og passer ulike øyefasonger, sier Wickmann.

Har du sett Selena Gomez’ maskara-triks?

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.