MinMote tester: Brynsløft

ETTER: Her hadde begge tatt «brynsløft». Foto: MinMote

Vi har testet den populære behandlingen «brynsløft». Men er det verdt pengene?

Publisert:

Det har poppet opp flere salonger som spesialiserer seg på å forme og farge bryn de siste årene. En av de behandlingene mange kjendiser og influencere sverger til er «brynsløft» som går ut på voksing, napping og farging av øyenbrynene.

Er det verdt å betale flere hundre kroner for å få stelt øyenbryene? MinMote-redaksjonen har testet behandlingen på to ulike salonger i Oslo sentrum. Testen ble gjort før coronautbruddet, og salongen Brow Rehan har i mellomtiden byttet lokale.

Øyenbryn
HÅR

Øyenbrynstrendene gjennom tidene - fra strek til bust

Ingeborg Aspeli, tidligere MinMote-journalist

Salong: Wow Brow Frogner

Pris: 649,-

– Jeg har aldri testet brynsløft eller noe lignende før, så dette var aller første gang jeg la fiksing av bryn i andres hender. Jeg var derfor ganske nervøs! Brynene mine er preget av at jeg overnappet i tenårene, så jeg har et hakk på siden av hvert bryn. Dette pleier jeg å jevne ut med brynssminke, og det er faktisk en av de viktigste sminkerutinene jeg har. Resten av brynene mine er ganske fyldige, og jeg må så å si nappe hver dag for å unngå monobryn. Fargen er derimot ganske blass, og mye lysere enn min naturlige hårfarge.

– Jeg synes servicen på Wow Brow var veldig god, og det var en behagelig opplevelse med oppvarmet benk og musikk i bakgrunnen. Jeg ble spurt om hva slags resultat jeg ønsket, og jeg forklarte at jeg var ute etter at det skulle se naturlig ut, samtidig som jeg ville at de skulle bli farget litt mørkere og gjøre et forsøk på forme brynene slik at «hakket» ble mindre fremtredene.

FØR OG ETTER: Brynene ble tydelig mer markante etter brynsløftet. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

– Første gang jeg så meg i speilet ble jeg sjokkert, da brynene var veldig markante og mørke. Brynstylisten forsikret meg dog om at de ville bli mye mer naturlig når fargen som har festet seg på huden forsvinner. Og det hadde hun rett i. Etter en dusj dagen etter så brynene mye bedre ut.

– Jeg synes at dette var en god opplevelse, og vil absolutt gjøre det igjen - men kanskje ikke hver 4.-6. uke som anbefales. Nå er det mye enklere å nappe på egenhånd, når jeg bare følger formen. Farge kommer jeg nok med det første til å gjøre hjemme på egenhånd.

SMINKE

MinMote testet vippeløft

Elise Alexandra Gulbrandsen, MinMote-journalist

Salong: Brow Rehab Holbergs plass
Pris: 699,-
– La meg bare være helt ærlig. Jeg er ganske opptatt av øyenbryn. Men jeg har aldri fikset dem i salong før, og de siste månedene har jeg latt pinsetten ligge til fordel for buskete bryn. Til hverdags fikser jeg dem med en farget brynsgele, og om jeg slår på stortrommen fyller jeg inn med brynspudder. Jeg kjente derfor at jeg hadde litt puls da sjekket inn hos Brow Rehab. Vel inne i salongen la jeg meg på en behagelig benk hvor jeg snakket med brynsstylisten. Han spurte hva slags resultat jeg ønsket, og vi så i et speil før vi ble enige om å rydde opp linjen under brynet, men holde det naturlig. Instabryn on fleek er ikke noe for meg.

FØR OG ETTER: Elise Alexandra Gulbrandsen ønsket et naturlig resultat. Foto: Ingeborg Aspeli, MinMote

– Selve behandlingen er det ingenting å utsette på, og jeg føler at jeg er oppdatert på prosessen hele veien. Og det føles virkelig som om jeg og bryna mine på på rehab, for aldri har de blitt vurdert så nøye før! Stylisten ser på dem fra alle kanter mens han farger og senere smører på voks. Jeg kjenner tårene presse i øynene når voksen dras av - ritsj! Etter voksingen er ferdig, nappes deler av bryna før jeg blir bedt om å sette meg opp. Nå skal de granskes med milimeterpresisjon før de nappes ferdig. Etterpå blir jeg forklart hva han har gjort, og at han ville ha stylet bryna ved å fylle dem litt i fronten hvor jeg har mindre hårvekst.

– Etter behandlingen ser bryna fine ut, men forskjellen føles voldsom, og med ett kjenner jeg på et savn over helt naturlige buskete bryn. Men etter et par dager og nøye studering i speilet ser jeg at de har blitt skikkelig fine, og at jeg har fått et mer våkent blikk.

Publisert: