Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

MinMotes favoritter: Sminke og skjønnhet på nett

Å fylle opp baderomshyllen og sminkepungen kan være en kostbar affære, men handler du favorittproduktene på nett kan du spare både tid og penger.

Nettbutikk toppobj

Informasjon om produktet lenger ned i saken.

Nettbutikk toppobj

Informasjon om produktet lenger ned i saken.

Nettbutikk toppobj

Informasjon om produktet lenger ned i saken.

Dessuten: Mange av merkene du kanskje trodde du måtte til utlandet for å få tak i, har nå kommet til norske nettbutikker. I løpet av de siste årene har nemlig nettbutikkene fått et mye bredere utvalg – og flere av dem har ofte gode tilbud.

Pass opp: Nettbutikkene du ikke bør handle hos

Det at pakken havner i postkassen etter noen få dager er også en klar fordel. Ikke minst slipper du tollen når du handler fra norske sider - derfor har vi med flest norske butikker i denne saken.

Les også: Her gjør du designerkupp på nett

Eneste minus er at du ikke får ekspertisen fra et «vanlig» parfymeri - men klarer du deg uten den, er det ingen grunn til å ikke gjøre unna shoppingen fra sofakroken.

Dette er våre nettfavoritter når det gjelder sminke og skjønnhetsprodukter:

Kicks.no

Kicks

Ansiktsmaske fra Glamglow. Foto: Produsenten

Kicks

Lipgloss fra Urban Decay. Foto: Produsenten

Kicks

Contouring kit fra Anastasia Beverly Hills. Foto: Produsenten

Kicks har over 250 butikker i Norden, så du har helt sikkert trasket innom her flere ganger. Med stadig nye produkter i sin egen rimelige kosmetikkserie er Kicks nok det nærmeste vi kommer sminkefavoritten Sephora her til lands.

Kicks er altså først og fremst best på bredt utvalg av kosmetikk, hudpleie og parfyme, og tidvis har de gode tilbud (20-25 % avslag på hele serier eller liknende produkter). Frakten er ikke så verst heller - 49 kroner eller gratis om du handler for 500 kroner.

Fører merker som: Anastasia Beverly Hills, Clarisonic, GlamGlow, MAC, Urban Decay, Smashbox.

Les også: Shopping på nett: De beste nettbutikkene for klær og sko

Douglas.no

Douglas

Fuktighetskrem med farge fra NYX. Foto: Produsenten

Douglas

Primer fra Benefit. Foto: Produsenten

Douglas

Børstesett fra Sigma. Foto: Produsenten

Trodde du at du måtte til utenlandske nettbutikker for å finne sminke fra NYX og Benefit, eller sminkekoster fra Sigma og Zoeva? Vel, det trenger du ikke lenger - og mens Kicks er størst i Norden, er Douglas størst i Europa. Dette er stedet å lete etter litt spesielle produkter som du trodde du måtte kjøpe utenlands (men ikke forvent deg de store tilbudene). 45 kroner i frakt, gratis over 600 kroner.

Fører merker som: NYX, Laura Mercier, Benefit, By Terry, The Balm.

Blivakker.no

Blivakker

Hårkur fra Redken. Foto: Produsenten

Blivakker

Ansiktsvask fra REN. Foto: Produsenten

Blivakker

Foundation fra BareMinerals. Foto: Produsenten

Blivakker.no ble i 2015 kåret til «Folkets Nettfavoritt» av Posten og Bring, etter at 72.000 nordmenn stemte på sine favorittnettbutikker. Kanskje ikke så rart, for her finner i alle fall vi i MinMote ofte noe vi har lyst på – og gjerne til en redusert pris.

Liker du hudpleieproduktene fra REN eller Dermalogica, eller foretrekker du kanskje frisørsjampo fremfor butikksjampo? Følger du litt med på tilbudene, er sjansen stor for at du kan finne favorittproduktene langt rimeligere enn i fysiske butikker. Og frakten er gratis!

Fører merker som: REN, Redken, Joico, Decleor, BareMinerals, Ole Henriksen.

Sjekk også ut: Neglelakk som minner om vår!

WishTrend.com

Wishtrend

Lipgloss «tattovering». Foto: Produsenten

Wishtrend

Strips mot sorte porer. Foto: Produsenten

Wishtrend

Cussion foundation fra Elishacoy. Foto: Produsenten

Et felt som de norske butikkene ikke har kastet seg over riktig ennå er koreansk hudpleie og sminke - en superhet trend i skjønnhetsbransjen akkurat nå. Er du på utkikk etter freshe ansiktsmasker, 18. stegs renseprogram eller kanskje litt snegleslimkrem? Da er WishTrend.com sjappa du bør stikke innom.

Beregn litt lenger frakttid, og 10 dollar i fraktkostnad om du ikke handler for over 69 dollar - rundt 590 kroner.

Fører merker som: Klairs, Cosrx, Berrisom

Sephora.com

Sephora

Sminkebørster fra Sephora. Foto: Produsenten

Sephora

Matt leppestift fra Nars. Foto: Produsenten

Sephora

Øyenskyggepalett fra Urban Decay. Foto: Produsenten

Vi har en mistanke om at ganske mange norske jenter går bananas når de først er innom Sephora i utlandet (av erfaring) - men visste du at den amerikanske skjønnhetsgiganten sender til Norge? Vi elsker i alle fall at det finnes en mulighet for å shoppe hos dem fra sofaen også, men én ting er sikkert:

Det blir ikke helt det samme som å shoppe i det fysiske Sephora-universet, med endeløse hyller og skap med sminkeprodukter. Og handler du på nett, glem for all del ikke tollen. Frakten varierer ut ifra hvor mye du kjøper, men særlig rimelig er den ikke.

Men hva gjør man ikke for en lip plumper fra Too Faced?

Fører merker som: Benefit, NARS, Urban Decay, Laura Mercier

Les også: Dette er leppetrenden Kardashian-klanen elsker

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?