Strikke­oppskrift: MinMote-balaklava

BALAKLAVA: Du finner strikkeoppskrift på den superfine MinMote-balaklavaen nederst i saken.

Strikk din egen MinMote-balaklava og topp antrekket med sesongens lekreste tilbehør.

Publisert:

MinMotes strikkefamilie har fått nok et familiemedlem. Nå er MinMote-balaklavaen her! Vintersesongens mest trendy tilbehør kan du nå strikke hjemme med oppskriften du finner nede i denne saken.

TILBEHØR

Balaklava er sesongens kuleste tilbehør

Vi har allerede en vest, en genser og en cardigan i familien. Det som kjennetegner alle disse plaggene er de markerte skuldrene. Dette designelementet har selvfølgelig også den nye balaklavaen.

Den er strikket i et mykt garn av kid mohair, og kommer i en rekke farger. Her er det bare å finne fargen som passer akkurat deg.

Garnpakke og alt du trenger for å strikke kan du bestille hos Knitteriet, eller kjøpe hos din lokal strikkebutikk. (Lenken går til Knitteriets butikk, som ikke er en del av VG. MinMote vil motta en prosentandel av alle kjøp av garn og pinner for MinMote-vesten, MinMote-genseren, MinMote-cardiganen og MinMote-balaklavaen hos Knitteriet.)

Tagg Instagram-bildene dine med #minmotebalaklava så poster vi dem kanskje på profilen vår.

LEKRE FARGER: Du kan selvfølgelig strikke balaklavaen i akkurat den fargen du vil. Denne rosa varianten er laget av garnet Lieve fra Lane Mondial i fargen «Lys rosa 398». Du kan også bruke garnene Bella fra Permin og Ingenua fra Katiayarns for et flott resultat.

Oppskrift på MinMote-balaklava:

Garn: Lieve fra Lane Mondial
Str: Onesize

Dybde: ca. 32 cm
Høyde: ca. 50 cm
Front: ca. 66 cm åpning

Garnforbruk: 3 nøster

Hele plagget strikkes med 2 tråder. Ribben rundt åpningen strikkes med 3 tråder.

Pinner: 5 og 10 mm, begge 40 cm (event 60 cm)

Strikkefasthet:
10 cm vannrett = 8 m med to tråder på p 10 mm
10 cm loddrett = 12 omganger

Glattstrikk: rett på retten, vrangt på vrangen
Ribb: 1 rett (r) og 1 vrang (vr)
1 omg: strikk over alle maskene 1 gang

Legg opp med dobbel tråd 60 m på p 10 mm (40 cm). Sett en markør der omgangen starter. Dette er midt foran på plagget.

Strikk glattstrikk rundt og rundt 10 cm. Det skal nå lages et litt trangere parti for å skape hold rundt halsen. Ta frem p 5 mm (40 cm) og strikk alle maskene over på denne på følgende måte:

*2 r sammen, 1 vr, 1 r, 1 vr* Gjenta *-* rundt alle maskene. Maskeantallet er nå redusert til 48 m. Fortsatt på p 5 mm strikkes det ribb 6 omganger.

På neste omgang skal maskene tilbake på p 10 mm og maskeantallet økes tilbake til utgangspunktet 60 m. Det vil si at du øker hver 4. maske.

Strikk 3 omg. til i glattstrikk og fell deretter 6 m i front på balaklavaen, 3 m på hver side av markøren. Herfra strikkes resten av plagget frem og tilbake, fortsatt i glattstrikk. Når plagget måler hel lengde ca. 50 cm felles alle maskene av.

VARM OG GOD: MinMote-balaklavaen er perfekt til vintersesongen. Denne er laget av garnet Lieve fra Lane Mondial i fargen «Mulvarp 429».

Montering:

Fest alle tråder og sy sammen på toppen fra vrangen. Hvis du ikke ønsker en søm, kan maskene også maskes sammen. Da feller du ingen masker. På YouTube ligger det flere videoer som viser hvordan dette gjøres. Søk på: maske sammen ...

Front:

Plukk opp ca. 70 m på p 10 mm (40 cm) rundt åpningen. Pass på at maskeantallet går opp i partall. Strikk ribb med 3 tråder i 12 omganger, fell løst av. Brett ribb dobbelt innover og sy den fast på vrangen.

Du har nå strikket din helt egen MinMote-balaklava!

Publisert:

Finn mer innhold om: