Oppskrift: MinMote-broderi

MINMOTE-BRODERI: Oppdater strikkeplaggene dine med broderte blomster.
MINMOTE-BRODERI: Oppdater strikkeplaggene dine med broderte blomster. MinMote

Broder dine strikkeplagg med søte blomster. Se hvordan du gjør det her!

I 2020 lanserte vi i MinMote vårt første plagg i det som er blitt en liten strikkekolleksjon. Sammen med Knitteriet kom MinMote-vesten til verden, og siden den gang har kolleksjonen utvidet seg med både genser, cardigan og balaklava.

Nå har vi tatt det hele ett steg videre. La oss introdusere de broderte MinMote-strikkeplaggene!

Sammen med Warunee Bolstad bak Plystre Knitwear, har vi gjort MinMote-vesten- og genseren klar for vår og sommer. Nå er det bare å hente frem restegarn eller det du måtte ønske, og kaste deg på broderingstrenden.

Nå skal nemlig plaggene broderes!

SKAP DITT UNIKE MØNSTER: La deg inspirere av disse bildene til å brodere dine strikkeplagg.
SKAP DITT UNIKE MØNSTER: La deg inspirere av disse bildene til å brodere dine strikkeplagg. MinMote

Warunee har brodert for sine nesten 100.000 følgere på Instagram i lang tid, og nå har hun gjort det på våre strikkeplagg. Her er det bare å slippe fantasien løs, men dersom det skulle være mangel på inspirasjon, kan du kanskje finne litt her:

BRODERIOPPSKRIFT: Warunee Bolstad står bak Plystre Knitwear, og har utviklet oppskriften for MinMote. Hun har også gitt ut boken «Et år med broderi».
BRODERIOPPSKRIFT: Warunee Bolstad står bak Plystre Knitwear, og har utviklet oppskriften for MinMote. Hun har også gitt ut boken «Et år med broderi».MinMote

Slik gjør du det

Akkurat hva du vil brodere, og hvor du vil gjøre det, er helt opp til deg. Men heldigvis har Warunee laget en liten oppskrift på hvordan du lager søte, vårlige blomster, som passer utmerket på strikkeplaggene.

Tagg Instagram-bildene dine med #minmotebroderi så poster vi dem kanskje på profilen vår!

MinMote

Slik broderer du fransk knute

En fransk knute kan brukes på mange måter. Du kan eksempelvis sy en samling, som en dekorativ del av en blomsterknopp, eller spre dem utover, for å få̊ en ekstra effekt på en stilk.

Stikk nålen opp og igjennom (1). Hold tråden stramt med pekefinger og tommel, mens du surrer tråden stramt rundt nålen. Vikle tråden rundt nålen én gang for en liten knute, eller to ganger for en større knute. Tre nålen halvveis ned i stoffet, nær oppstikket ved punkt (2), og dra tråden igjennom til vrangsiden. Nålen skal kunne gli jevnt igjennom trådløkkene. Knuten skal nå̊ ligge pent på rettsiden av arbeidet. Gjenta så mange ganger du ønsker.

FRANSK KNUTE
FRANSK KNUTEPlystre Knitwear
MinMote

Slik broderer du rettsøm

Rettsøm er sannsynligvis den første broderiteknikken du bør kunne. Rettsøm er en enkeltstående kort, eller lang, søm. Rettsøm kan spres utover arbeidet som fylling, eller sys i grupper for å lage enkle blader eller blomster. Du kan også̊ bruke rettsøm til diverse frihåndsbroderier, for å skape et uendelig antall unike mønstre.

Stikk nålen opp fra undersiden av arbeidet (1), og ned igjen ved (2). Gjenta så mange ganger du ønsker.

RETTSØM
RETTSØMPlystre Knitwear
DETALJER: Hva med å brodere rundt ermene på genseren?
DETALJER: Hva med å brodere rundt ermene på genseren? MinMote

Slik broderer du løkkesting

Løkkesting er en enkeltstående løkkesøm som er en del av kjedestingfamilien. Formen ser vanligvis ut som en dråpe eller et blomsterblad. Hvis du syr med den i sirkel, kan det bli til en stor blomst. Sydd enkeltvis kan den bli til blader eller blomsterknopper.

Stikk nålen opp fra vrangsiden av arbeidet ved startpunkt (1). Stikk nålen ned igjen ved startpunktet og dra tråden forsiktig igjennom til det er igjen en liten løkke (2). Lag løkken så stor som du ønsker, og stikk nålen opp ved (3), på innsiden av løkken, og ned ved (4), på utsiden av løkken. Nå blir løkken holdt på plass av et lite sting.

Tips! Ønsker du at kronbladene dine skal ha mer fylde og stikke mer opp fra plagget, kan du først starte med å brodere i løkkesting. Sy så to rettsøm over løkkestinget.

LØKKESTING
LØKKESTINGPlystre Knitwear
MinMote

Slik broderer du stilkesting

Stilkesting er en av de vanligste og mest grunnleggende broderisømmene. Dette brukes mye til overflatebroderi og frihåndsbroderi, og er lett å jobbe med i en rett eller buet linje. Denne teknikken lager en tynn linje som kan brukes til blomster- og plantestilker, eller til å skissere broderte former.

Stikk nålen opp fra vrangsiden av arbeidet ved (1), ned ved (2), og opp igjen ved (3), halvveis mellom (1) og (2). Deretter stikker du nålen ned ved (4). Stikk opp ved (5) igjen, og gjenta til du får ønsket lengde. For å få̊ et pent resultat, er det viktig at hver søm har samme lengde. Sy gjerne mindre sting, spesielt i buer.

SILKESTING
SILKESTING
MinMote

Hvordan feste tråder

For å få̊ et fint og rent resultat på vrangsiden/baksiden, prøver jeg som regel å unngå̊ knuter og lange tråder. Jeg er absolutt ikke imot å lage knute på enden av tråden, for vi kan vel være enig om at det noen ganger er både enklere – og raskere. Men har du god tid, og er opptatt av et pent resultat på vrangsiden også̊, vil jeg anbefale følgende:

Sy først noen korte sting på feltet der du skal brodere, vi kaller dette for festesting. Start deretter å brodere på den ene enden av feltet. Trekk ut festestingene. Når du har brodert ferdig på feltet, vil det ikke være spor etter festestingene. For å feste tråden, stikk nålen igjennom til broderiets vrangside. Vev tråden igjennom stingene på baksiden, og sy gjerne tre sting for å sikre at tråden ikke Går opp. Klipp helt inntil broderiet til slutt, slik at enden på tråden blir minst mulig synlig.

MinMote

Kombiner teknikker og skap ditt eget unike mønster av søte blomster.

Garnpakke og alt du trenger for å strikke genser, vest eller cardigan kan du bestille hos Knitteriet, eller kjøpe hos din lokale strikkebutikk. Broderigarn må kjøpes utenom.

(Lenken går til Knitteriets butikk, som ikke er en del av VG. MinMote vil motta en prosentandel av alle kjøp av garn og pinner for MinMote-vesten, MinMote-genseren, MinMote-cardiganen og MinMote-balaklavaen hos Knitteriet.)

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?