Strikke­oppskrift: MinMote-hals

LEKKER STRIKKET HALS: MinMote-halsen holder deg varm.

Strikke hals? Her får du gratis strikkeoppskrift på MinMote-halsen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Er det et genialt lite plagg vi virkelig har sansen for når det blir kaldere, er det den strikkede halsen.

I tillegg til å holde halsen varm, er strikkehalsen også perfekt om du har en litt åpen kåpe eller jakke, da den varmer godt nedover brystet og skuldrene.

MinMote-halen passer perfekt til nettopp dette, men det er også andre stylingmuligheter. I tillegg til at halsen også holder deg varm, er en annen fordel at den heller ikke gjemmer bort vinterjakken. Du kan fint bruke halsen over andre plagg for en kul touch. Halsen minner om den elskede MinMote-vesten, men har en høy hals som varmer ekstra godt.

Kombiner den gjerne sammen med både MinMote-lue og MinMote-votter.

Strikkeoppskriften er utarbeidet av MinMote i samarbeid med Mona Nilsen i Knitteriet. Garnpakke og alt du trenger for å strikke kan du bestille hos Knitteriet, eller kjøpe hos din lokale strikkebutikk. (Lenken går til Knitteriets butikk, som ikke er en del av VG. MinMote vil motta en prosentandel av alle kjøp av garn og pinner for MinMote-produktene hos Knitteriet.)

Gratis oppskrift på strikkehals fra MinMote:

Garn: Lieve fra Lane Mondial eller Bella fra Permin
Garnforbruk: 4 nøster. Hele halsen strikkes med 2 tråder samtidig
Rundpinne: 10 mm (80 cm), 8 mm (40 cm)
Strikkefasthet: 10 cm vannrett = 8 m med to tråder på p 10 mm
10 cm loddrett = 12 omganger

Glattstrikk: rett på retten, vrangt på vrangen
1 pinne: strikk over alle maskene 1 gang
1 omgang: strikk rundt over alle maskene 1 gang.

Ønsker du å fremheve uttrykket på halsen ytterligere kan vrangbord, halskant og sidekanter strikkes med vridde masker. Altså at de strikkes i bakre ledd.

Bakstykket:

Legg opp 48 masker med 2 tråder på pinne 8 mm (40 cm) og strikk vrangbord 1 rett og 1 vrang i 7 centimeter. Bytt til pinne 10 mm (80 cm) og strikk 4 pinner glattstrikk.

Start så felling: Fell 1 maske først og sist på hver pinne fra retten, mens du strikker oppover i glattstrikk, til det gjenstår 28 masker på pinnen. Strikk ferdig bakstykket til hel lengde 40 centimeter. Fell av.

Forstykket:

Strikkes på samme måte. Men når det gjenstår cirka 4 centimeter (eller 8 pinner) til at forstykket er like langt som bakstykket, felles de midterste 18 maskene til hals fra retten.

Strikk hver side av halsåpning ferdig for seg. Fell 1 maske inn mot halsåpning i løpet av pinnene som gjenstår for å få en avrundet åpning. Når forstykket er like langt som bakstykket, fell av.

Montering:

Fest tråder. Sy sammen på skuldrene.

Halskant:

Plukk opp cirka 50 masker rundt halsåpning på pinne 8 mm (40 cm). Strikk halskant med 2 tråder 1 rett og 1 vrang i 20 centimeter. Fell løst av. Brett halskant innover og sy den fast på vrangen.

Sidekanter:

Plukk opp cirka 64 masker på pinne 8 mm (40 centimeter). Start å plukke der fellingen starter på forstykket, opp rundt skulder og ned til der fellingen starter på bakstykket. Strikk sidekant med 2 tråder 1 rett og 1 vrang, 14 omganger. Strikk så 1 omgang vrangt (brettekant og sømkant). Deretter 5 omganger med 1 rett og 1 vrang. Fell VELDIG løst av.

Sidekanten skal brettes trippelt. Brett den innover først i omgangen med vrangt, deretter videre rundt. Sy fast sidekant. Pass på at maske møter maske. Bruk gjerne knappenåler slik at arbeidet holdes stabilt. Lag sidekant på samme måte på andre siden.

Du har nå strikket din egen MinMote-hals. Del gjerne bilder på Instagram med #minmotehals.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: