Seks strikkeoppskrifter vi vil prøve

HOLIDAY SLIPOVER: Denne vesten er enkel å strikke . Foto: PetiteKnit.

Det er lite som slår skikkelig fin hjemmestrikk laget med kjærlighet. MinMote har plukket ut seks oppskriver på vester, gensere og cardigans som vi elsker. 

Publisert:

Høsten og den kommende sesongen byr på innekvelder i sofaen, og hva er vel bedre enn å lage drømmestrikken mens du ser på en serie eller sitter foran en knitrende peis? Mange mener at å strikke gir en helt egen ro og nesten kan føles meditativt, så hvorfor ikke kaste seg på strikkebølgen først som sist?

Det bugner av flinke strikkere der ute, og vi i redaksjonen har plukket ut seks oppskrifter som er til salgs og som vi vil strikke nå!

1. «The Kitty Vest»

FLETTESTRIKK: Klassisk og tidløst. Foto: lokal-oslo.no

Vesten er mer populær enn noensinne denne sesongen, og vi har falt pladask for Lôkal Oslo sin oppskrift kalt «The Kitty Vest». Tykke, deilige fletter, chunky kant rundt ermene og pusete, mykt garn gjør dette til en garderobefavoritt.

Her finner du oppskriften.

2. «Sweater No. 11»

NO. 11: En myk og deilig strikkegenser med høy hals er det vi skal bo i den kommende sesongen. Foto: myfavouritethings-knitwear.com

Den danske jenta Louise Rasmussen står bak denne tidløse, chunky strikkegenseren. Strikkesiden hennes Myfavouritethings-knitwear.com, og vi elsker designet og den høye halsen på denne genseren som kanskje kan spare deg for skjerf innimellom. Den litt asymetriske formen og sømmen som går fra halsen og svinger elegant ut under skulderen gjør den ekstra spesiell.

Oppskriften finnes her.

3. «Holiday Slipover»

TOPPER ANTREKKT: Denne vesten står på ønskelisten i høst. Foto: PetiteKnit.

Å bruke vest over lette skjorter eller kjoler er genialt for å holde varmen i høst og vinter. Denne vesten fra PetiteKnit er så enkel at selv nybegynnere kan klare å strikke den. Ettersom den strikkes på tykke pinner er dette et prosjekt som også går relativt kjapt å fullføre. Velg en farge som passer med det du har i garderoben.

Oppskriften finner du her.

4. «XOXOGENSER»

FINE DETALJER: Fletter og dotter pynter opp denne genseren. Foto: Pickles.

For den mer erfarne strikkeren kan denne lekre genseren være en fin utfordring. Med feminine detaljer og oversized passform er denne genseren fra Pickles perfekt over kjolen eller sammen med kule jeans.

Pickles

5. «CAMELIA»

ENKELT DESIGN: Denne genseren passer like godt til hverdags, som til fest. Foto: Camillaphilstrikk.no.

Camilla Phil har de siste årene etablert seg også i strikke-Norge med sine mange strikkeoppskrifter og eget garnmerke. Denne pusete, lette genseren med store ermer er perfekt å slenge over en pyntet kjole, eller bruke til hverdags.

CP08-10 Camelia | Camilla Pihl Strikk

6. «CHUNKY HALS»

FOR DE MED MINDRE TÅLMODIGHET: En fin og særegen hals som passer perfekt under en kåpe. Foto: Sandnesgarn.no

Denne halsen fra Sandnesgarn er for de som har litt strikkeferdigheter fra før. Føler du selv at du ikke har tålmodighet til å lage en hel genser, er en hals noe du kan prøve deg på. Superfint å ha under en ullkåpe som erstatter skjerfet. Perfekt å gi i gave!

Chunky Hals
Publisert: